Галина Димитрова Иванова, по-известна като Кали, е българска поп-фолк певица.Кали е родена на 2 октомври 1975 г.

...
Галина Димитрова Иванова, по-известна като Кали, е българска поп-фолк певица.Кали е родена на 2 октомври 1975 г.
Коментари Харесай

На 2 октомври рожден ден има Кали

Галина Димитрова Иванова, по-известна като Кали, е българска поп-фолк певица.

Кали е родена на 2 октомври 1975 г. в град София. 

Артистичният псевдоним Кали е фиктивен от Слави Трифонов. 

Талантът на Кали е бил видян още когато е била 15-годишна, на женитба, когато поканената певица не е пристигнала и Галина е пяла вместо нея.

 В края на празненството приема предлагането на оркестъра да стане негова солистка. Следват многочислените им участия из страната. 18-годишна приема ангажимент за работа във Виена и прекарва интервала 1993 – 94 г. 

Кали счита, че за тази година и половина се е построила като певица. Всеки четвъртък, петък и събота пее в гръцката таверна „ Сократес “ под артистичния псевдоним Ана-Мария, а през останалото време с оркестъра обикалят покрайнините на Виена и свирят в бузукия. 

Тя е една от изпълнителите, поканени за присъединяване във възпоменателни концерти в памет на евреите, преследвани по времето на Хитлер, проведени в местността Маутхаузен. Има изява и по националната телевизия ORF2. В австрийската столица се научава да свири на китара и баглама и посещава уроци по джазпеене при композитора Александър Пантеловски. Впечатлен от положителния надзор на гласа и импровизация с джаз ладове, показани от Кали, от името на лицензираната си школа той ѝ издава тапия за учител по джаз. 

Кали е работила за много музикални компании, първите албуми от 1998 година са записани от „ БМК “, има публикуван албум от 2002 година със „ Съни мюзик “, в интервала 2004 до 2008 година с „ Ара Мюзик “, а по-късно и с „ Пайнер “. Към момента Кали пее в музикална компания „ Пайнер “. 

През 2000 година и се ражда наследник на име Георги.

На 18 май 2009 Кали се радва на втория си син – Марк. 

На 9 януари 2014 г. Кали ражда третия си наследник, който носи името Александър 

В същата година певицата стана квалифициран магистър в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР